Švestkové knedlíky z bramborového těsta se škrobem
40 min.
Ingredience
- 5litrůVoda pitná
- 2špetkySůl
- 500gramůBrambory
- 150gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 400gramůŠvestky
- Na dohotovení
- 100gramůMák mletý
- 70gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
695 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
11 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1Ve dvou litrech osolené vody uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a protlačíme bramborovým lisem na moukou vysypaný vál. Přidáme mouku, sůl, vejce, škrobovou moučku, následně rukou vypracujeme tuhé a hladké těsto. Z něj tvarujeme placičky, do středu každé položíme vypeckovanou švestku, zabalíme dlaněmi, uděláme z nich kuličky.
- 2Povaříme ve zbylé vroucí osolené vodě 8 - 10 minut, děravou naběračkou vybereme do misky.
- 3Mák, moučkový a vanilkový cukr smícháme dohromady. Uvařené knedlíky podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře, každou porci posypeme makovou směsi a přelijeme rozpuštěným teplým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.