Švestkové knedlíky z tvarohového těsta

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1444 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
58 g
Sacharidy
190 g
Vláknina
8 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky omyjeme pod studenou vodou a necháme je v cedníku okapat.
  • 2
    V míse důkladně smícháme měkký tvaroh, polovinu másla, větší část mléka, vejce a sůl. Pak přidáme mouku, přilijeme zbylé mléko a vypracujeme tužší těsto, které na pracovní ploše vyválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverečky, na každý dáme suchou švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků.
  • 3
    Knedlíky vaříme ve vroucí mírně osolené vodě 5 až 10 minut, dokud nevyplavou. V průběhu vaření je občas zamícháme. Tvarohové švestkové knedlíky podáváme posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.