Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
40 min.
Ingredience
- 250gramůTvaroh měkký
- 250gramůMáslo čerstvé
- 750gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1kilogramŠvestky
- 1litrVoda pitná
- 100gramůTvaroh tvrdý
- 50gramůCukr moučkový
- 3decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1444 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
58 g
Sacharidy
190 g
Vláknina
8 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme pod studenou vodou a necháme je v cedníku okapat.
- 2V míse důkladně smícháme měkký tvaroh, polovinu másla, větší část mléka, vejce a sůl. Pak přidáme mouku, přilijeme zbylé mléko a vypracujeme tužší těsto, které na pracovní ploše vyválíme na tenký plát. Rozkrájíme ho na čtverečky, na každý dáme suchou švestku a zabalíme je do tvaru knedlíků.
- 3Knedlíky vaříme ve vroucí mírně osolené vodě 5 až 10 minut, dokud nevyplavou. V průběhu vaření je občas zamícháme. Tvarohové švestkové knedlíky podáváme posypané nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem, přelité rozpuštěným máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.