Švestkovo rebarborová polévka
25 min.
Ingredience
- 300gramůŠvestky
- 300gramůReveň (Rebarbora)
- 300gramůCukr krupice
- 20gramůSolamyl - bramborový škrob
- 5gramůSkořice mletá
- 3gramyHřebíček
- 1,5litryVoda pitná
- 200gramůBramborové noky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
3 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Omyté švestky odpeckujeme a rozpůlíme, rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Uvaříme na mírném ohni ve vodě se skořicí a hřebíčkem doměkka asi 10 minut. Přidáme cukr a solamyl a vše rozmixujeme v hrnci ručním mixérem. Za občasného míchání povaříme do zhoustnutí. Podáváme s bramborovými noky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.