Švestkový jahelník
60 min.
Ingredience
- 250gramůJáhly - loupané proso
- 500gramůŠvestky
- 1000mililitrůMléko plnotučné
- 120gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
7 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Omyté švestky vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtiny.
- 2Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a vsypeme do hrnce se studeným mlékem. Osolíme a zvolna uvaříme kaši. Do hotové kaše vmícháme cukr, 30g másla, citronovou kůru, žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přimícháme švestky.
- 3Pekáček vymažeme kouskem másla a naplníme připravenou směsí.
- 4Jahelník zapékáme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.