Švestkový jahelník

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
25 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
7 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté švestky vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtiny.
  • 2
    Jáhly několikrát spaříme vroucí vodou a vsypeme do hrnce se studeným mlékem. Osolíme a zvolna uvaříme kaši. Do hotové kaše vmícháme cukr, 30g másla, citronovou kůru, žloutky a pevný sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přimícháme švestky.
  • 3
    Pekáček vymažeme kouskem másla a naplníme připravenou směsí.
  • 4
    Jahelník zapékáme ve středně vyhřáté troubě 35-40 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.