Švestkový koláč s makronkovou drobenkou
55 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůMakronky
- 5lžicMléko polotučné
- 300gramůPšeničná krupice
- 280gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka polohrubá
- 1lžíceCukr vanilka
- 2lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 750gramůŠvestky
- 125gramůMandle
- 125gramůCukr krupice
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
487 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
28 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Nejdřív smícháme mouku, krupici, kypřicí prášek a špetku soli. Poté do směsi přimícháme mleté mandle, cukr, vanilkový cukr, vejce, mléko a 3/4 másla.
- 2Troubu předehřejeme na 200C. Hluboký plech vymažeme, těsto na něj vlijeme a několikrát propíchneme vidličkou.
- 3Na obložení si připravíme omyté a vypeckované švestky, nakrájíme na dílky. Makronky rozdrobíme a promneme se zbytkem másla, až vznikne drobenka.
- 4Švestky naskládáme na těsto šupinovitě do řad a posypeme drobenkou.
- 5Pečeme 20-30minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.