Švestkový koláč s mandlemi

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
10 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme kvásek z droždí, vlažného mléka a špetky cukru a necháme ho vzejít asi 15minut na teplém místě.
  • 2
    Mezitím smícháme mouku, máslo, polovinu cukru, vejce, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme a necháme vykynout do dvojnásobného objemu.
  • 3
    Švestky omyjeme, necháme okapat, vypeckujeme a rozkrojíme na čtvrtiny.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 5
    Vykynuté těsto propracujeme a na pomoučeném vále rozválíme. Přeneseme na vymazaný plech, posypeme nastrouhanými mandlemi, naskládáme švestky a necháme ještě asi 20minut kynout. Poté posypeme zbývajícím cukrem a pečeme 20-25minut.
  • 6
    Hotový koláč nakrájíme, dozdobíme šlehanou smetanou a podáváme ještě vlažný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.