Švestkový koláč s tvarohem
55 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 130gramůCukr krupice
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 200gramůMouka polohrubá
- 1lžíceSkořice mletá
- 1lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 500gramůTvaroh jemný
- 150gramůTuk Hera jedlý
- 600gramůŠvestky
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
2 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Z tuku, vajec, mouky, 70g cukru a prášku do pečiva se solí vypracujeme těsto, které dáme na vysypaný a vymazaný plech.
- 2Vypeckujeme a nakrájíme švetky a dáme je na těsto.
- 3Rozmícháme tvaroh se zbylým cukrem a smetanou a navršíme na švestky.
- 4Drobenku připravíme smícháním zbylých ingrediencí a posypeme tvaroh.
- 5Dáme péct do předehřáté trouby na 200 stupňů na půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.