Švestkový rýžový nákyp

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky namočíme do vody a necháme je máčet nejméně 30 minut. scedíme, vypeckujeme a necháme stranou.
  • 2
    Do hrnce vylijeme mléko a propranou rýži za občasného míchání v něm uvaříme. Měkkou rýži stáhneme z ohně a přidáme do ní cukr, vanilkový cukr, máslo, vyšlehané žloutky, švestky, vše dobře zamícháme, přimícháme ještě z bílku vyšlehaný sníh a přeložíme směs do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané pečící formy, kterou ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.
  • 3
    Upečený nákyp vyndáme z trouby, teplý ho krájíme na porce, které pokládáme na mělké talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.