Švestkový rýžový nákyp
40 min.
Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 250gramůRýže loupaná
- 200gramůŠvestky sušené
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 5decilitrůMléko polotučné
- 70gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 30gramůStrouhanka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky namočíme do vody a necháme je máčet nejméně 30 minut. scedíme, vypeckujeme a necháme stranou.
- 2Do hrnce vylijeme mléko a propranou rýži za občasného míchání v něm uvaříme. Měkkou rýži stáhneme z ohně a přidáme do ní cukr, vanilkový cukr, máslo, vyšlehané žloutky, švestky, vše dobře zamícháme, přimícháme ještě z bílku vyšlehaný sníh a přeložíme směs do máslem vymaštěné a strouhankou vysypané pečící formy, kterou ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 20 minut.
- 3Upečený nákyp vyndáme z trouby, teplý ho krájíme na porce, které pokládáme na mělké talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.