Švetková omáčka se zázvorem
50 min.
Ingredience
- 300gramůŠvestky
- 300mililitrůVývar rybí
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceOlej chilli
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyBadyán
- 1lžíceOmáčka sójová
- 3stroužkyČesnek
- 100gramůŠalotka
- 0,5lžičkaPepř sečuánský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
104 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném chilli oleji orestujeme nasekanou šalotku, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Poté přidáme na kousky nakrájené švestky a podusíme.
- 2Zalijeme vývarem a sójovou omáčkou, přidáme badyán a vaříme do zhoustnutí.
- 3Badyán vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem a osladíme.
- 4Omáčka je vhodná k rybám, zejména ke kaprovi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.