Světlá smetanová omáčka
15 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
192 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
46 mg
Cukr
36 mg
Postup přípravy
- 1Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a necháme zpěnit. Za stálého míchání pak přilijeme vývar a omáčku na středním ohni pomalu asi 5 minut vaříme.
- 2Potom vmícháme 150ml smetany, dochutíme citronovu šťávou, pepřem a solí a necháme ještě chvíli prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 25. 8. 2015
Světlá smetanová omáčka
Tato omáčka měla u nás tak velký úspěch, že další obědové opakování proběhlo s pečeným kuřátkem.
Anonymní uživatel
st 19. 8. 2015
Světlá smetanová omáčka
Tuto omáčku máme opravdu rádi. Je jemňoučká, lehká a její příprava trvá minimální dobu, proto jsem si ji oblíbila i já. Jako přílohu podávám nejčastěji knedlík, ale chutná nám i na těstovinách a pokud do ní přidáte ještě na kostičky osmahnutou slaninku výsledek je více než překvapivý. K této omáčce jsem upekla vepřové maso a za chvíli po ní nezůstala ani kapička, jak všem chutnala 😉.