Svěží koláč

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1457 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
74 g
Sacharidy
169 g
Vláknina
4 g
Cukr
84 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme hladkou mouku s kypřícím práškem, máslo, moučkový cukr, žloutky, vejce, vanilkovou tresť, citronovou kůru a vypracujeme hladké těsto. Necháme v chladu odležet 30 minut.
  • 2
    Poté polovinu těsta vyválíme do koláčové formy a v předehřáté troubě předpečeme 15 minut.
  • 3
    Druhou část vyválíme v plát o velikosti formy.
  • 4
    Povaříme na náplň mléko s vanilkovým luskem a citronovou šťávou. Žloutky, cukr a mouku dáme do misky a postupně přimícháme do vařícího mléka a vše povaříme. Přecedíme a necháme vychladnout.
  • 5
    Předpečenou formu naplníme hmotou a překryjeme plátem těsta, který potřeme vejcem a posypeme piniovými oříšky.
  • 6
    Dopečeme při teplotě 180°C asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.