Svěží limetková bábovka

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme heru s krupicovým cukrem, špetkou soli, žloutky, 2 cl pomerančového likéru, strouhanou limetkovou kůrou. Šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme kandované ovoce, mouku, kypřící prášek do pečiva, škrob, kakao, nahrubo nasekanou hořkou čokoládu a vlašské ořechy. Vypracujeme těsto.
  • 2
    V další míse ušleháme z bílků tuhý sníh a pak jej opatrně zamícháme do připraveného těsta. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, nalijeme do ní připravené těsto a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme 75 minut.
  • 3
    Po upečení necháme bábovku trochu zchladnout a pak ji polijeme limetkovou šťávou smíchanou s pomerančovým likérem a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.