Svěží limetková bábovka
105 min.
Ingredience
- 50gramůSolamyl - bramborový škrob
- 250gramůHera
- 1špetkaSůl
- 250gramůCukr krupice
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 6centilitrůLikér pomerančový
- 1lžíceLimetková kůra
- 10lžicLimetková šťáva
- 60gramůKandované ovoce
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceKakao
- 50gramůOřechy vlašské
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 60gramůCukr moučkový
- 60gramůČokoláda hořká
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme heru s krupicovým cukrem, špetkou soli, žloutky, 2 cl pomerančového likéru, strouhanou limetkovou kůrou. Šleháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Pak přimícháme kandované ovoce, mouku, kypřící prášek do pečiva, škrob, kakao, nahrubo nasekanou hořkou čokoládu a vlašské ořechy. Vypracujeme těsto.
- 2V další míse ušleháme z bílků tuhý sníh a pak jej opatrně zamícháme do připraveného těsta. Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, nalijeme do ní připravené těsto a vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia. Pečeme 75 minut.
- 3Po upečení necháme bábovku trochu zchladnout a pak ji polijeme limetkovou šťávou smíchanou s pomerančovým likérem a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.