Svíčková ála Stroganov
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyOkurky nakládané
- 600gramůHovězí svíčková
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůMasový vývar
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaHořčica plnotučná Malva
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a nasekáme nadrobno. Očistíme žampiony a pokrájíme je na lupínky. Nakrájíme okurky na plátky a na nudličky.
- 2Maso na svíčkovou pokrájíme nejdřív na asi 1 centimetr silné plátky a potom na centimetr široké nudličky. Osolíme je a opepříme.
- 3Rozehřejeme v pánvi olej a nudličky masa na něm zprudka opečeme. Hotové vyndáme z pánve.
- 4Slijeme tuk z pánve, vložíme na ni máslo a cibuli se žampiony. Zaprášíme moukou a ještě znovu opečeme. Zalijeme vývarem, počkáme, dokud nezačne vřít a potom přidáme smetanu. Za stálého míchání necháme trochu odpařit.
- 5Pak do omáčky vrátíme maso, přidáme okurky a hořčici. Okyselíme podle chuti šťávou z poloviny citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.