Svíčková na moravský způsob
55 min.
Ingredience
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1000gramůHovězí svíčková
- 1lžíceMarmeláda šípková
- 1lžíceSolamyl
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3špetkyKmín drcený
- 500mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
28 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
120 mg
Cukr
2 mg
Postup přípravy
- 1Celý kus masa osolíme, opepříme a okmínujeme.
- 2V pekáčku rozehřejeme polovinu oleje a maso na něm smažíme 15 minut ze všech stran. Tuk vylijeme, přidáme druhou polovinu oleje a smažíme pozvolna dalších 15 minut. Opět olej vylijeme, přidáme lžíci másla, podlijeme vodou a dáme dopéct na 10 minut do předehřáté trouby.
- 3Maso vyndáme, přidáme lžíci marmelády, povaříme pár minut, zahustíme solamylem, necháme zhoustnout a odstavíme.
- 4Před podáváním maso nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.