Svíčková na moravský způsob

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
28 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
120 mg
Cukr
2 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celý kus masa osolíme, opepříme a okmínujeme.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme polovinu oleje a maso na něm smažíme 15 minut ze všech stran. Tuk vylijeme, přidáme druhou polovinu oleje a smažíme pozvolna dalších 15 minut. Opět olej vylijeme, přidáme lžíci másla, podlijeme vodou a dáme dopéct na 10 minut do předehřáté trouby.
  • 3
    Maso vyndáme, přidáme lžíci marmelády, povaříme pár minut, zahustíme solamylem, necháme zhoustnout a odstavíme.
  • 4
    Před podáváním maso nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.