Svíčková na smetaně
45 min.
Ingredience
- 6lžicMáslo čerstvé
- 450gramůHovězí svíčková
- 175gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceSherry brandy
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 450gramůTěstoviny Rigatoni
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaBazalka
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
942 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
43 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
892 mg
Postup přípravy
- 1Rozpustíme máslo ve velké pánvi a osmahneme hovězí nudličky. Maso vyndáme, dáme do zapékací mísy a udržujeme v teple.
- 2Do pánve s výpekem přidáme pokrájené houby a povaříme v pánvi cca 3 minuty. Vmícháme zázvor, hořčici, sůl, pepř a vaříme 2 minuty, poté vlijeme smetanu a sherry. Povaříme dvě minuty a přelijeme omáčkou maso. V předehřáté troubě zapékáme maso se smetanou 10 minut na 90 stupňů.
- 3V mezičase uvaříme ve velkém hrnci s osolenou vodou těstoviny s olivovým olejem a snítkou bazalky. Scedíme, necháme okapat a dáme na ohřátou servírovací mísu. Těstoviny podáváme s masem ve smetanové omáčce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.