Svíčková pečeně na rýnský způsob
125 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 1,25litryVoda pitná
- 250mililitrůOcet vinný
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 1000gramůHovězí svíčková
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůHrozinky
- 2lžíceSolamyl
- 1kusMrkev kořen
- 0,5lžičkaJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a mrkev nadrobno nakrájíme. Svaříme ocet a 500 ml vody, přidáme cibuli, mrkev, celý pepř, jalovec a bobkový list. Povařenou směs necháme vychladnout, vložíme do ní omyté maso a uložíme na 2 dny do chladničky.
- 2Maso vyjmeme, osušíme a vetřeme do něj sůl a pepř. Potom svíčkovou opečeme po všech stranách na rozehřátém másle.
- 3Z nálevu odměříme 250 ml. Maso obložíme zeleninou a podlijeme nálevem i s kořením. Dusíme asi 90 minut, potom maso vyjmeme.
- 4Výpek se zeleninou prolisujeme, přilijeme 750 ml vody, přidáme rozinky a přivedeme k varu. Nakonec omáčku zahustíme solamylem (nebo hotovou jíškou).
- 5Svíčkovou pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.