Svíčková pečeně na rýnský způsob

125 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
556 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
9 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou cibuli a mrkev nadrobno nakrájíme. Svaříme ocet a 500 ml vody, přidáme cibuli, mrkev, celý pepř, jalovec a bobkový list. Povařenou směs necháme vychladnout, vložíme do ní omyté maso a uložíme na 2 dny do chladničky.
  • 2
    Maso vyjmeme, osušíme a vetřeme do něj sůl a pepř. Potom svíčkovou opečeme po všech stranách na rozehřátém másle.
  • 3
    Z nálevu odměříme 250 ml. Maso obložíme zeleninou a podlijeme nálevem i s kořením. Dusíme asi 90 minut, potom maso vyjmeme.
  • 4
    Výpek se zeleninou prolisujeme, přilijeme 750 ml vody, přidáme rozinky a přivedeme k varu. Nakonec omáčku zahustíme solamylem (nebo hotovou jíškou).
  • 5
    Svíčkovou pečeni nakrájíme na plátky a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.