Svíčková po stroganovsku (minutka)
30 min.
Ingredience
- 150gramůCibule
- 1000gramůHovězí svíčková
- 30gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůTuk
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůCitrony
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400mililitrůVoda pitná
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
312 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
669 mg
Cukr
636 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou opláchneme a zbavíme blan. Nakrájíme ji na hrubé nudličky, osolíme a opepříme.
- 2Maso opečeme v horkém tuku, přidáme oloupanou a na drobno nasekanou cibuli a krátce podusíme. Přisypeme prosátou mouku, maso za stálého míchání osmahneme a mírně podlijeme vodou.
- 3Potom přidáme rajčatový protlak, smetanu, citronovou šťávu a máslo. Pečlivě promícháme.
- 4Nakonec směs osolíme, krátce podusíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.