Svíčková po vietnamsku
30 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 3lžíceSolamyl
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůShiitake houby
- 100gramůZelí hlávkové bílé
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1decilitrVíno bílé
- 1lžíceSójová omáčka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
16 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
842 mg
Postup přípravy
- 1Omytou svíčkovou rozkrájíme na tenké nudličky, obalíme v Solamylu i v rozkvedlaných, osolených a opepřených vejcích. Vložíme do lednice uležet, potom za stálého míchání v rozpáleném oleji zprudka na silném ohni opečeme. Přidáme omyté, na tenké proužky pokrájené houby, tence nakrájené zelí a rozsekané chilli papričky. Za častého míchání opékáme ještě chvilku.
- 2Víno smícháme se sójovou omáčkou, vlijeme do hrnce k masu, přilijeme vývar. Pod pokličkou dusíme do měkka. Podáváme na jednotlivých talířích s vhodnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.