Svíčková v listovém těstě
105 min.
Ingredience
- 1200gramůHovězí svíčková
- 1kusLanýž
- 100mililitrůVíno portské
- 1kusVejce slepičí
- 160gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůListové těsto
- 100mililitrůKoňak Armaňak
- 400mililitrůVývar telecí
- 24mililitrůOlej olivový
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
51 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
368 mg
Postup přípravy
- 1Lanýže pokrájíme na tenké plátky, smícháme s armaňakem a zakryté pokličkou necháme 6 minut vařit.
- 2Maso omyjeme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na rozpáleném oleji. Osmažené maso necháme vystydnout.
- 3Vývar uvedeme k varu a necháme zredukovat na 2/3, poté přilijeme k lanýžům, přidáme víno a necháme vařit 20 minut.
- 4Těsto rozválíme na plát o síle 8 mm, potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme do něj maso. Spoj dáme na spodní stranu. Povrch těsta lehce nařežeme nožem, vprostřed vykrojíme menší kolečko, které olemujeme ozdobnými kousky těsta.
- 5Těsto s masem přemístíme na vymazaný plech a dáme péct při 210 °C na 30 minut.
- 640 g másla rozpustíme a přisypeme mouku. Necháme povařit 2 minuty. Poté jíšku vmícháme do omáčky.
- 7Upečené maso servírujeme pokrájené na plátky společně s omáčkou z lanýžů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.