Svíčková v listovém těstě

105 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
51 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
1 g
Cukr
368 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lanýže pokrájíme na tenké plátky, smícháme s armaňakem a zakryté pokličkou necháme 6 minut vařit.
  • 2
    Maso omyjeme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na rozpáleném oleji. Osmažené maso necháme vystydnout.
  • 3
    Vývar uvedeme k varu a necháme zredukovat na 2/3, poté přilijeme k lanýžům, přidáme víno a necháme vařit 20 minut.
  • 4
    Těsto rozválíme na plát o síle 8 mm, potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme do něj maso. Spoj dáme na spodní stranu. Povrch těsta lehce nařežeme nožem, vprostřed vykrojíme menší kolečko, které olemujeme ozdobnými kousky těsta.
  • 5
    Těsto s masem přemístíme na vymazaný plech a dáme péct při 210 °C na 30 minut.
  • 6
    40 g másla rozpustíme a přisypeme mouku. Necháme povařit 2 minuty. Poté jíšku vmícháme do omáčky.
  • 7
    Upečené maso servírujeme pokrájené na plátky společně s omáčkou z lanýžů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.