Svíčkové řezy na cibuli

40 min.
Švédsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
14 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou (bez blanek) omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné 1-1,5cm. Plátky pěstí mirně naklepeme, z každé strany je mírně osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Potřeme je extra olivovým olejem, poskládáme na sebe, dáme do mísy, kterou zakryjeme a odložíme je na 2 hodiny do chladničky.
  • 2
    Očistíme si 8 kusů středně velkých cibulí (asi 450 g). Cibuli pokrájíme na tenké plátky. Omyjeme petržel kudrunku, vodu setřepeme a pokrájíme ji nadrobno. V pánvi si rozpálíme olivový olej (2 lžíce) s máslem a cibuli umažíme dozlatova. Vyjmeme ji z omastku a odložíme do předehřáté mísy a uchováme ji teplou.
  • 3
    Do omastku přidáme další 2 lžíce oleje, rozpálíme ho na správnou teplotu a plátky masa restujeme z každé strany po 2-3 minutách do zlatohněda. Maso vyjmeme, odložíme ho do druhé předehřáté mísy. Do výpeku přilijeme 1,5 dl hovězího vývaru a necháme ho 2-3 minuty povařit.
  • 4
    Maso rozložíme na talíře, přelijeme šťávou, ozdobíme cibulí, petrželkou a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.