Svíčkové řezy na víně
50 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí svíčková
- 30gramůSádlo vepřové škvařené
- 300mililitrůVíno červené
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- Na mleté maso
- 500gramůVepřové maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceHořčice plnotučná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
36 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
22 mg
Cukr
577 mg
Postup přípravy
- 1Svíčkovou pokrájíme na plátky, lehce rukou naklepeme, osolíme a opepříme. Mleté vepřové maso promícháme s vejcem, hořčicí, solí a pepřem.
- 2Připravené řízky vložíme do pekáče vymazaného sádlem, na ně navrstvíme mleté maso. V předehřáté troubě zprudka zapečeme, poté podlijeme vínem a pečeme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.