Svíčkové řezy s kuřecími játry
40 min.
Ingredience
- 480gramůHovězí svíčková
- 300gramůJátra kuřecí
- 2decilitryVíno červené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaMáslo čerstvé
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z odblaněné a omyté svíčkové nakrájíme 2 plátky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, rychle opečeme s plátky kuřecích jater na oleji.
- 2Opečené maso i játra vyjmeme, do šťávy přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme olej, zastříkneme vývarem, přilijeme trochu vína a krátce podusíme. Podle chuti přisolíme.
- 3Opečené řezy ozdobíme plátky jater a přelijeme šťávou.
- 4Podáváme s bramborami nebo s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.