Svítek ze zaječího a uzeného masa
95 min.
Ingredience
- 500gramůZaječí maso
- 150gramůUzené maso vařené
- 120gramůSlanina vepřová
- 2lžícePetržel - nať
- 2kusyRohlíky bílé
- 0,5decilitrVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 2decilitryVíno bílé
- Na obložení mísy
- 120gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
58 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
946 mg
Postup přípravy
- 1Odblaněné a vykostěné maso ze zajíce pokrájíme na kousky a společně s pokrájeným uzeným masem je pomeleme na masovém strojku. Pomleté maso dáme do misky. Ještě pomeleme 150 g slaniny, omyté snítky petrželové natě a směs promícháme.
- 2Rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme 0.5 dl vody. Necháme namočené asi 4 minuty, vymačkané je z vody a přidáme k masu. Doložíme 4 žloutky, podle chuti sůl, pepř 4 barev, drcený kmín, 2 dl bílého vína a důkladně promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do masové směsi.
- 3Zapékací misku vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny (70 g). Na ni navršíme masovou směs, kterou pokryjeme dalšími plátky slaniny (50 g). Zakrytou mísu se svítkem dáme do předehřáté trouby na 170°C. Pečeme přibližně 1 hodinu. Asi 10-15 minut před dopečením mísu odkryjeme a svítek upečeme dozlatova.
- 4Podáváme pokrájený na kostky teplý i studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.