Švýcarská bramborová placka

75 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
726 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme na struhadle.
  • 2
    Brambory necháme uvařit ve slupce po dobu 15 minut. Poté vodu slijeme a necháme brambory vychladnout. Oloupeme slupky a nastrouháme na hrubém struhadle. Přimícháme cibuli a sůl. Olej rozpálíme, polovinu těsta dáme na pánev, dobře přitlačíme a posypeme sýrem. Navrch překryjeme druhou polovinou těsta. Placku pokapeme mlékem a necháme pozvolna smažit až do zezlátnutí. Poté otočíme a smažíme i z druhé strany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.