Švýcarská bramborová placka
75 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 60gramůCibule
- 1špetkaSůl
- 30mililitrůOlej olivový
- 100gramůSýr Gruyére
- 20mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
726 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme na struhadle.
- 2Brambory necháme uvařit ve slupce po dobu 15 minut. Poté vodu slijeme a necháme brambory vychladnout. Oloupeme slupky a nastrouháme na hrubém struhadle. Přimícháme cibuli a sůl. Olej rozpálíme, polovinu těsta dáme na pánev, dobře přitlačíme a posypeme sýrem. Navrch překryjeme druhou polovinou těsta. Placku pokapeme mlékem a necháme pozvolna smažit až do zezlátnutí. Poté otočíme a smažíme i z druhé strany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.