Švýcarské sýrové fondue

25 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1189 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
46 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
68 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nádobu na fondue vytřeme česnekem, nalijeme do ní bílé víno, nad plamenem zahřejeme a za stálého míchání nasypeme nastrouhaný sýr. Mícháme tak dlouho, až se sýr téměř rozpustí. Potom přidáme Solamyl rozpuštěný v troše vína, třešňovice a citronové šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec přisypeme špetku pepře a muškátového oříšku.
  • 2
    Kotlík na fondue přeneseme na jídelní stůl, kde již máme připravený vařič s plamenem. Plamen regulujeme tak, aby obsah kotlíku neustále bublal. Do nádoby namáčíme na kostičky nakrájený chléb, nabodnutý na speciální vidličky.
  • 3
    Každou třetí kostku chleba nejdříve namočíme ve sklence s třešňovicí, poto teprve v kotlíku s fondue.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.