Švýcarské vepřové řízky
40 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 1lžičkaSůl
- 100gramůStrouhanka
- 60gramůOlej stolní
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůŠunka dušená
- 80gramůSýr Ementál (Primátor)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
40 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
994 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na řízky, rozklepeme je a osolíme. Na každý řízek položíme plátek sýru a šunky a přeložíme na půlky. Okraje masa sklepneme paličkou a upevníme jehlami nebo párátky.
- 2Připravené řízky obalíme v mouce, ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji.
- 3Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.