Švýcarský kynutý ovocný chlebíček
80 min.
Ingredience
- 300litrůVoda pitná
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 250gramůMeruňky sušené
- 5kusůFíky sušené
- 150gramůMandle
- 1lžičkaAnýz mletý
- 250gramůKřížaly (sušená jablka)
- Těsto
- 10gramůDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 300mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
906 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
155 g
Vláknina
13 g
Cukr
81 g
Postup přípravy
- 1Sušené ovoce před použitím namočíme. Droždí vymícháme s cukrem do tekutého stavu, přilijeme trochu teplé vody a necháme kynout.
- 2Mouku se solí nasypeme do mísy, přilijeme kvásek a zbytek teplé vody a uhněteme těsto. Musí se začít tvořit vzduchové bublinky. Odložíme na teplé místo a znovu necháme kynout.
- 3Mezitím sušené ovoce nadrobno nakrájíme a poté jej do těsta zapracujeme společně s nasekanými mandlemi, máslem, cukrem a anýzem. Přemístíme do pečicí formy a necháme ještě krátce vykynout. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C cca 60 minut. Hotový chlebíček necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.