Sýr domácí

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
13 mg
Cukr
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tvaroh dáme do mísy, zakryjeme ho gázou, aby se k němu nemohly dostat mušky a necháme ho 5-6 dnů na teplém místě uležet. Každý den ho promísíme. Tvaroh musí být dostatečně vlhký a mít charakteristickou vůni (silně zapáchat).
  • 2
    Uleželý tvaroh dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo, pepř, smetanu a žloutek. Za velmi častého míchání sýr vaříme 30 minut. Misky (nebo menší formu na pečení) vypláchneme studenou vodou a sýr nalijeme do misek a necháme ho vychladnout.
  • 3
    Ztuhnutý sýr je chutný.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.