Sýr domácí
50 min.
Ingredience
- 1kilogramTvaroh konzumní
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPepř bílý
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
115 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
13 mg
Cukr
8 mg
Postup přípravy
- 1Tvaroh dáme do mísy, zakryjeme ho gázou, aby se k němu nemohly dostat mušky a necháme ho 5-6 dnů na teplém místě uležet. Každý den ho promísíme. Tvaroh musí být dostatečně vlhký a mít charakteristickou vůni (silně zapáchat).
- 2Uleželý tvaroh dáme do hrnce, přidáme sůl, máslo, pepř, smetanu a žloutek. Za velmi častého míchání sýr vaříme 30 minut. Misky (nebo menší formu na pečení) vypláchneme studenou vodou a sýr nalijeme do misek a necháme ho vychladnout.
- 3Ztuhnutý sýr je chutný.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.