Sýr smažený v pivním trojobalu
25 min.
Ingredience
- 8plátkůSýr Ementál (Primátor)
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaSůl
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 6lžicStrouhanka
- 1hrstPetržel kudrnka
- 30mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
185 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
393 mg
Cukr
936 mg
Postup přípravy
- 1Petrželku opláchneme studenou vodou a okapanou ji najemno nasekáme.
- 2Plátky tvrdého sýru postupně dvakrát za sebou obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí a nakonec ve strouhance.
- 3Dvojí obalení zaručí, že se sýr při smažení nerozteče.
- 4V pánvi rozehřejeme olej a obalené sýry v něm smažíme dozlatova z obou stran.
- 5Sýr na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme nejlépe s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.