Sýr z ovesného hrnce - Hafenkas

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
915 kcal
Bílkoviny
171 g
Tuky
6 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
525 mg
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Stejné množství tvrdého a měkkého tvarohu dáme do 2 mís. Oba druhy tvarohu osolíme, posypeme kmíneme a pepřem. Vezmeme kameninovou nádobu s víkem přiměřené velikosti a střídavě budeme vrstvit tvrdý a měkký tvaroh na sebe. Každou vrstvu dobře stlačíme. Nádobu musíme naplnit až po okraj. Povrch zakryjeme pergamenovým papírem a víko pevně upevníme. Nádobu vložíme do sudu s ovsem asi na 14 dní. Po této době můžeme sýr podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.