Syrníky s mrkví
40 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůMrkev kořen
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 400gramůTvaroh jemný
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a na nudličky nakrájenou mrkev podusíme v mléce a protřeme sítem.
- 2Tvaroh prolisujeme, přidáme vejce, 40g mouky, máslo a sůl. Smícháme s připravenou mrkví.
- 3Zbylou moukou posypeme vál a tvoříme asi 1cm silné placičky, které nožem ozdobně mřížkujeme.
- 4Opékáme po obou stranách na másle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.