Sýrová omáčka s vejci, párky a bylinkami
50 min.
Ingredience
- 2lžícePetržel - nať
- 8plátkůVeka
- Omáčka
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4decilitryMléko plnotučné
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- Opečené párky
- 4kusyPárky Frankfurtské
- 3lžíceOlej slunečnicový
- Vařená vejce
- 7decilitrůVoda pitná
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
49 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
184 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V 7 dl vody uvaříme vejce natvrdo. Vaříme 9 - 10 minut, poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Tvrdý sýr strouháme nahrubo nebo jej pokrájíme na kostičky. Párky rozpůlíme, nožem uděláme napříč několik řezů. Veku krájíme na 1,5 cm silné plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Postupně (za stálého šlehání) přiléváme mléko, šleháme až do doby, kdy již nejsou ve hmotě žádné hrudky, jíšku pomalu vaříme asi 10 minut. V kastrolku se silným dnem rozpustíme pokrájený sýr, poté přimícháme bešamelovou omáčku, promícháme, dochutíme solí, pepřem, přidáme vejce a ještě prohřejeme.
- 3Než se uvaří bešamelová omáčka, ve druhé pánvi na rozpáleném oleji opečeme nakrájené párky z každé strany do zlatova, plátky veky opečeme v toustovači.
- 4Sýrovou omáčku s vejci nalijeme do talířů, posypeme petrželkou, obložíme pečenými párky a podáváme s opečenými plátky veky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.