Sýrová omeleta I
25 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,13litrMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
30 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
150 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.
- 2Připravíme světlou jíšku z másla a mouky, po částech zalijeme mlékem, osolíme a povaříme na hustší kaši.
- 3Odstavíme z ohně, necháme polovychladnout. Zamícháme do ní žloutky a sýr. Na závěr přidáme tuhý sníh a nasekanou petrželovou nať.
- 4Omelety upečeme v troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.