Sýrová omeleta s houbami
17 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůSýr Čedar
- 25mililitrůMléko polotučné
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1gramKmín drcený
- 80gramůHouby čerstvé
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
39 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do misky rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky nalijeme do misky, z bílků vyšleháme sníh. Čedar nastrouháme na jemno, různé druhy hub očistíme a nakrájíme na plátky.
- 2Čedar přisypeme ke žloutkům, osolíme, opepříme, přilijeme mléko, metlou vyšleháme a přimícháme sníh z bílků. Plech pomažeme máslem, nalijeme na něj omeletu a v troubě krátce upečeme. Mezitím houby lehce orestujeme na másle, okmínujeme, osolíme a odstavíme.
- 3Omeletu položíme na talíř, poklademe houbami a zavineme. Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.