Sýrová omeleta s houbami

17 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
39 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky nalijeme do misky, z bílků vyšleháme sníh. Čedar nastrouháme na jemno, různé druhy hub očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Čedar přisypeme ke žloutkům, osolíme, opepříme, přilijeme mléko, metlou vyšleháme a přimícháme sníh z bílků. Plech pomažeme máslem, nalijeme na něj omeletu a v troubě krátce upečeme. Mezitím houby lehce orestujeme na másle, okmínujeme, osolíme a odstavíme.
  • 3
    Omeletu položíme na talíř, poklademe houbami a zavineme. Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.