Sýrová polévka se smaženými bramborovými noky
55 min.
Ingredience
- noky
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 80gramůBrambory vařené
- 100gramůTuk ztužený
- 10gramůTuk
- 1kusVejce slepičí
- 0,5litrVoda pitná
- 70gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceHrášek
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
44 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nasekanou cibuli osmahneme na másle, zaprášíme moukou a umícháme jíšku. Zředíme ji vodou, mlékem a dobře rozmícháme. Osolíme, okořeníme a přidáme hrášek. Krátce povaříme.
- 2Nakonec do hotové polévky přidáme smažené noky a nastrouhaný sýr.
- 3Příprava noků:
- 4Osolenou vodu s tukem přivedeme k varu, rychle vsypeme mouku a zamícháme. Odstavíme z plotny a těsto vymícháme a propaříme.
- 5Do prochladlé kaše potom přidáme vejce, žloutek a uvařené, vychladlé a nastrouhané brambory.
- 6Z těsta vykrajujeme lžící noky a smažíme je na rozpáleném tuku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.