Sýrová polévka se žloutky

10 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
133 mg
Cukr
282 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslo vložíme do větší misky a ručním šlehačem vyšleháme do pěny. Čedar nastrouháme a za stálého šlehání postupně přisypeme k máslu, nakonec přidáme žloutky a stále šleháme. Hmotu zalijeme horkým vývarem, rozšleháme, dochutíme solí a pepřem. Polévka nesmí projít varem, žloutky by se srazily.
  • 2
    Polévku rozlijeme do hlubokých talířů a podáváme s plátky veky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.