Syrová zelenina s omáčkou tarator

30 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
14 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme a osušíme všechnu zeleninu.
  • 2
    Na velkou plochou mísu rozložíme listy špenátu. Pokud jsou velké, natrháme je.
  • 3
    Rozebereme čekanku na jednotlivé lístky, fenykl nakrájíme na plátky, řapíky celeru na kousky a mrkev a papriku na proužky.
  • 4
    Vše dáme na listy špenátu a pokapeme salátovou zálivkou.
  • 5
    Na omáčku tarator necháme nasáknout chléb vodou a přebytečnou vodu vymačkáme.
  • 6
    V mixéru rozmixujeme česnek, ořechy, chléb a sůl. Přidáváme kuřecí vývar a citronovou šťávu. Omáčka musí být jako majonéza hladká a hustá.
  • 7
    Nalijeme omáčku do misek, a namáčíme do ní jednotlivé kousky zeleniny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.