Syrová zelenina s omáčkou tarator
30 min.
Ingredience
- 255gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyPaprika červená
- 85gramůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 3lžíceCitronová šťáva
- 5kusůCeler řapíkatý
- 1kusFenykl obecný
- 1kusChléb konzumní
- 6kusůMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 2kusyČekanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
645 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
14 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a osušíme všechnu zeleninu.
- 2Na velkou plochou mísu rozložíme listy špenátu. Pokud jsou velké, natrháme je.
- 3Rozebereme čekanku na jednotlivé lístky, fenykl nakrájíme na plátky, řapíky celeru na kousky a mrkev a papriku na proužky.
- 4Vše dáme na listy špenátu a pokapeme salátovou zálivkou.
- 5Na omáčku tarator necháme nasáknout chléb vodou a přebytečnou vodu vymačkáme.
- 6V mixéru rozmixujeme česnek, ořechy, chléb a sůl. Přidáváme kuřecí vývar a citronovou šťávu. Omáčka musí být jako majonéza hladká a hustá.
- 7Nalijeme omáčku do misek, a namáčíme do ní jednotlivé kousky zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.