Sýrové chrupinky z odpalovaného těsta
35 min.
Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVejce slepičí
- 125gramůSýr Čedar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
352 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
404 mg
Cukr
188 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme k varu vodu s máslem a solí. Odstavíme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Směs dobře promícháme, až je hladká, lesklá a odlepuje se od stěn. Necháme vychladnout.
- 2Do těsta postupně přidáváme a promícháváme žloutky rozšlehané s celými vejci. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a podle chuti sůl a pepř.
- 3V pánvi rozehřejeme olej. Lžičkou do něj vkládáme kousky těsta a dozlatova je smažíme. Po usmažení vyjmeme na papírovou utěrku.
- 4Sýrové chrupinky podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.