Sýrové fondue
17 min.
Ingredience
- 200gramůZelenina kořenová
- 1špetkaSůl
- 300gramůSýr Gruyére
- 2lžičkySolamyl
- 350mililitrůVíno bílé
- 2lžíceMalinová pálenka
- 1špetkaPepř bílý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 500gramůChléb konzumní
- 300gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
48 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Chléb nakrájíme na menší kostičky. Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší sousta a krátce povaříme ve slané vodě.
- 2V míse promícháme nastrouhané sýry se škrobem. V nádobě na fondue nebo v menším rendlíku zahřejeme víno se stroužkem rozpůleného česneku.
- 3Z vína česnek vyjmeme a postupně přidáváme sýr, mícháme, až se zcela rozpustí. Ochutíme ho třešňovicí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Fondue dáme na lihový vařič, stále přitom mícháme a zapálíme plamínek.
- 4Na talíře dáme chléb a zeleninu, prostřeme dlouhé vidličky na fondue. Kostičky chleba napichujeme na vidličku a máčíme je v bublající hmotě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.