Sýrové fondue

17 min.
Švýcarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
48 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Chléb nakrájíme na menší kostičky. Zeleninu očistíme, nakrájíme na menší sousta a krátce povaříme ve slané vodě.
  • 2
    V míse promícháme nastrouhané sýry se škrobem. V nádobě na fondue nebo v menším rendlíku zahřejeme víno se stroužkem rozpůleného česneku.
  • 3
    Z vína česnek vyjmeme a postupně přidáváme sýr, mícháme, až se zcela rozpustí. Ochutíme ho třešňovicí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Fondue dáme na lihový vařič, stále přitom mícháme a zapálíme plamínek.
  • 4
    Na talíře dáme chléb a zeleninu, prostřeme dlouhé vidličky na fondue. Kostičky chleba napichujeme na vidličku a máčíme je v bublající hmotě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.