Sýrové knedlíčky na rakouský způsob
37 min.
Ingredience
- 180gramůSýr Ementál (Primátor)
- 200gramůBrambory
- 4decilitryVoda pitná
- 4kusyRohlíky bílé
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 3špetkyPepř bílý
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaChilli
- 1kusCibule
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceSýr Parmezán
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- Na obalení
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na smažení
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
843 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
64 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na výrobu těmto knedlíčků potřebujeme hodně vyzrálý tvrdý sýr Ementál, který už bude seschlý, šedý, štiplavé chuti. Pokrájíme ho pečlivě na malé kostičky. Omyté a oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, v rendlíku ve 4 dl vody uvaříme do měkka (13 - 15 minut), poté je scedíme a vidličkou rozmačkáme. Vejce vyšleháme v mléce se solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky, vložíme do mísy a zalijeme mlékem s vejci. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno, v pánvi na másle ji zpěníme. K namočeným rohlíkům přidáme cibuli, sýr, brambory, špetku muškátového oříšku a špetku chilli, směs důkladně promícháme. Podle potřeby přimícháme 2 - 4 lžíce hladké mouky se špetkou kypřícího prášku, aby těsto mělo hustou konzistenci. Parmezán jemně nastrouháme.
- 2V pánvi rozpálíme 1-1,5 dl oleje. Do misky dáme 2 - 3 lžíce hladké mouky. Z těsta odkrajujeme lžicí větší kousky, tvarujeme na kulaté knedlíčky, obalíme zklehka v hladké mouce a smažíme z každé strany do zlatova. Usmažené vyjmeme děrovanou naběračkou, ihned je pokládáme na talíře, sypeme strouhaným Parmezánem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.