Sýrové koblížky smažené
50 min.
Ingredience
- 150gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 70gramůSýr Parmezán
- 100gramůStrouhanka
- 35gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 0,5litrMléko polotučné
- 75gramůSýr Ementál (Primátor)
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaMuškátový květ
- 500mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1136 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
104 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rozmícháme z mouky a mléka hladké těsto ve varné míse. Přidáme tuk, parmezán, sůl, papriku a muškátový květ.
- 2Mísu dáme do vodní lázně, hmotu za stálého míchání vaříme a potom necháme vychladnout.
- 3Vmícháme žloutky, mísu dáme do vodní lázně a necháme provařit.
- 4Nakrájený ementál vmícháme do horké hmoty.
- 5Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme hmotu a necháme vychladnout.
- 6Vykrajujeme tvořítkem kolečka, které obalujeme v rozšlehaném vejci a ve strouhance.
- 7Osmažíme po obou stranách ve větším množství oleje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.