Sýrové koláčky se smetanou
40 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 60gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusVejce slepičí
- 25gramůSolamyl
- 400mililitrůSmetana na vaření
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 50gramůSýr Čedar
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
42 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
402 mg
Postup přípravy
- 1Listové těsto vyválíme na středně silný plát, ze kterého skleničkou vykrajujeme malé koláčky. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme koláčky, potřeme je rozkvedlaným vejcem, strouhaný ementál nasypeme podél okrajů tak, abychom vytvořili zvýšený okraj. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. Mezitím si připravíme náplň. Solamyl rozmícháme ve smetaně, nalijeme do rendlíku, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a žloutky a důkladně promícháme. Rendlík postavíme na oheň a pomalu zahříváme. Stále mícháme, až vznikne hladký krém. Nesmí projít varem, žloutky by se srazily. Do krému vmícháme máslo, strouhaný čedar, promícháme, až se máslo roztaví, odstavíme.
- 2Krém necháme vychladnout, naneseme na vychladlé koláčky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.