Sýrové koláčky se smetanou

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
42 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
402 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listové těsto vyválíme na středně silný plát, ze kterého skleničkou vykrajujeme malé koláčky. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme koláčky, potřeme je rozkvedlaným vejcem, strouhaný ementál nasypeme podél okrajů tak, abychom vytvořili zvýšený okraj. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. Mezitím si připravíme náplň. Solamyl rozmícháme ve smetaně, nalijeme do rendlíku, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a žloutky a důkladně promícháme. Rendlík postavíme na oheň a pomalu zahříváme. Stále mícháme, až vznikne hladký krém. Nesmí projít varem, žloutky by se srazily. Do krému vmícháme máslo, strouhaný čedar, promícháme, až se máslo roztaví, odstavíme.
  • 2
    Krém necháme vychladnout, naneseme na vychladlé koláčky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.