Sýrové lívance
35 min.
Ingredience
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůSýr Lučina - termizovaný
- 3kusyVejce slepičí
- 120mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžícePažitka
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
390 mg
Cukr
390 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku rozehřejeme 30g másla, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme smetanou, krátce povaříme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Do vychladlé omáčky vmícháme žloutky, osolíme, přidáme nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Na lívanečníku na rozehřátém zbylém másle pečeme z připraveného těsta lívance po obou stranách. Upečené, ještě teplé lívance potřeme Lučinou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.