Sýrové lívance

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
399 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
33 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
390 mg
Cukr
390 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku rozehřejeme 30g másla, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Za stálého míchání ji zalijeme smetanou, krátce povaříme, odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Do vychladlé omáčky vmícháme žloutky, osolíme, přidáme nastrouhaný sýr a nasekanou pažitku. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. Na lívanečníku na rozehřátém zbylém másle pečeme z připraveného těsta lívance po obou stranách. Upečené, ještě teplé lívance potřeme Lučinou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.