Sýrové mlsání
35 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVejce slepičí
- 125gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrOlej rostlinný
- 125gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1751 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
179 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
671 mg
Cukr
402 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme do varu, poté odstavíme přidáme mouku, prášek do pečiva a dobře promícháme, až je těsto hladké a lesklé a nelepí se k nádobě. Hmotu necháme mírně vychladnout. U dvou vajec oddělíme žloutky od bílků.
- 2Do těsta po částech vmícháme žloutky i celá vejce a nakonec sýr, dochutíme solí a pepřem.
- 3Rozehřejeme olej a lžičkou do něho vkládáme kousky těsta, osmažíme dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.