Sýrové mlsání

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1751 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
179 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
671 mg
Cukr
402 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme vodu, máslo a sůl a přivedeme do varu, poté odstavíme přidáme mouku, prášek do pečiva a dobře promícháme, až je těsto hladké a lesklé a nelepí se k nádobě. Hmotu necháme mírně vychladnout. U dvou vajec oddělíme žloutky od bílků.
  • 2
    Do těsta po částech vmícháme žloutky i celá vejce a nakonec sýr, dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Rozehřejeme olej a lžičkou do něho vkládáme kousky těsta, osmažíme dozlatova a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  • 4
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.