Sýrové nočky smažené
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 4kusyBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2decilitryTuk
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
56 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Do osolené vody dáme tuk a přivedeme k varu. Vsypeme mouku a na mírném ohni vaříme zhruba 3 minuty. Necháme polovychladnout, přimícháme žloutky, nastrouhaný sýr, nastrouhané uvařené brambory, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Vše řádně rozmícháme.
- 2Lžičkou namáčenou v rozehřátém tuku vykrajujeme nočky a klepnutím o okraj kastrolu je vhazujeme do horkého tuku. Nejdříve smažíme zprudka, poté zmírníme plamen a nočky dosmažíme. Nočky musí v tuku plavat, aby se nepřipalovaly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.