Sýrové noky po ticinsku
75 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 200gramůŠunka dušená
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOregano sušené
- 100gramůSýr Parmezán
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
28 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
347 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme a uvaříme ve slané vodě. Uvařené brambory rozšťoucháme, smícháme s na kostičky nakrájenou šunkou, máslem, moukou, vejci, kořením (oregano) a strouhaným sýrem.
- 2Vše zpracujeme v hladké těsto, ze kterého lžící vykrajujeme noky a uvaříme je v osolené vodě. Hotové jsou, když vyplavou na povrch.
- 3Noky podáváme přelité tatarskou nebo rajskou omáčkou a s hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.