Sýrové omelety s fazolkami
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 60gramůSýr Niva (Rokfór)
- 1lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 6kusůVejce slepičí
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné fazolky šikmo nakrájíme a povaříme v osolené vodě 10 minut. Scedíme je a necháme okapat. Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme fazolky, osolíme a opepříme.
- 2Rozšleháme vejce a vmícháme do nich rozmačkaný sýr a nasekané ořechy. Podle chuti osolíme a opepříme. Na pánvi na rozehřátém oleji upečeme postupně 4 vaječné omelety.
- 3Omelety upravíme na talíře, poklademe fazolkami a posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.