Sýrové pečené bochánky z barevných těstovin

95 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1241 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
82 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
553 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava: zapékací misky vytřeme lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 220 °C.
  • 2
    Těstoviny: Tříbarevné špagety nalámeme na menší kousky - asi 5 cm dlouhé a uvaříme je do poloměkka v osolené vroucí vodě, do které jsme vmíchali lžíci olivového oleje. Vařené těstoviny scedíme a vmícháme do nich žloutek a sýr Gruyére. Pak těstoviny ochutíme pepřem a solí, vmícháme do nich bešamelovou omáčku. Těstoviny s přísadami promícháme, rozdělíme do vymazaných formiček a posypeme strouhankou. Takto připravené těstoviny pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut.
  • 3
    Pečené bábovičky vyklepneme na talíře, polijeme rajčatovou zálivkou a servírujeme posypané nasekanou bazalkou, horké, ihned po upečení, jako hlavní chod.
  • 4
    Bešamelová omáčka: Sýr Parmezán nastrouháme. Na mírném ohni rozehřejeme máslo, do kterého vmícháme mouku, aby směs byla hladká a bez hrudek. Omáčku za stálého míchání prohřejeme a pak do ní vmícháme mléko a mícháme na mírném ohni do zhoustnutí. Pak omáčku necháme zchladnout a nakonec do ní vmícháme sýr a ochutíme pepřem a solí.
  • 5
    Rajčatová zálivka: Ve dvou lžících rozehřátého oleje osmahneme nasekanou cibuli, přidáme bobkový list a zahříváme 2 minuty. Pak do zálivky vmícháme rajčatové pyré, rajčatový protlak a víno, ochutíme pepřem a solí a zálivku ohříváme asi 20 minut. Potom bobkový list vyjmeme a teplou zálivkou polijeme porce pečených těstovin.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.