Sýrové pečivo s hořčičnou příchutí

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2678 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
228 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
6 g
Cukr
260 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Plech, který použijeme na pečení, vymažeme 1 lžící másla, vál pomoučíme 3 lžícemi hladké mouky, troubu připravíme
  • 2
    k předehřátí na 220°C.
  • 3
    Těsto: Tvrdý sýr nastrouháme. Do hlubší mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a ochutíme špetkou soli. Sypkou směs zpracujeme společně se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Potom přidáme strouhaný sýr, práškovou hořčici a dále do těsta zpracováváme po částech mléko do té doby, dokud zpracovávané těsto nebude vláčné. Hotové těsto ještě několikrát proněteme na pomoučeném válu, a pak rukama povytahováním zpracujeme do kruhovitého tvaru o tloušťce asi 2,5 cm. Ze vzniklé kulaté placky nožem vykrájíme asi 8 výsečí, které vyrovnáme na připravený plech.
  • 4
    Pečení a servírování:
  • 5
    Každý sýrový trojúhelníček potřeme mlékem a posypeme mletým černým pepřem. Pak kousky pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut dozlatova. Hotové sýrové pečivo necháme mírně vychladnout na děrované podložce. Toto pečivo servírujeme teplé, aby sýr v pečivu úplně nevychladl.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.