Sýrové pečivo s hořčičnou příchutí
55 min.
Ingredience
- Pečení a servírování
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMléko polotučné
- Příprava pečení
- 50lžicMáslo čerstvé
- 230lžicMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 130gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaHořčice v prášku
- 2mililitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2678 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
228 g
Sacharidy
130 g
Vláknina
6 g
Cukr
260 mg
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Plech, který použijeme na pečení, vymažeme 1 lžící másla, vál pomoučíme 3 lžícemi hladké mouky, troubu připravíme
- 2k předehřátí na 220°C.
- 3Těsto: Tvrdý sýr nastrouháme. Do hlubší mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a ochutíme špetkou soli. Sypkou směs zpracujeme společně se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Potom přidáme strouhaný sýr, práškovou hořčici a dále do těsta zpracováváme po částech mléko do té doby, dokud zpracovávané těsto nebude vláčné. Hotové těsto ještě několikrát proněteme na pomoučeném válu, a pak rukama povytahováním zpracujeme do kruhovitého tvaru o tloušťce asi 2,5 cm. Ze vzniklé kulaté placky nožem vykrájíme asi 8 výsečí, které vyrovnáme na připravený plech.
- 4Pečení a servírování:
- 5Každý sýrový trojúhelníček potřeme mlékem a posypeme mletým černým pepřem. Pak kousky pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut dozlatova. Hotové sýrové pečivo necháme mírně vychladnout na děrované podložce. Toto pečivo servírujeme teplé, aby sýr v pečivu úplně nevychladl.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.