Sýrové plátky na bernský způsob
25 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 0,1litrMléko polotučné
- 400gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceVíno bílé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1baleníChléb toastový pšeničný tmavý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
466 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
36 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
35 mg
Cukr
260 mg
Postup přípravy
- 1Jednotlivé krajíčky chleba potřeme lehce máslem, namazanou stranou je naskládáme na plech a pokapeme trochou mléka (nebo bílého vína).
- 2Nastrouhaný sýr, žloutky, zbylé mléko a třešňovici (nebo bílé víno), přidáme z bílků tuhý sníh a touto směsí potřeme plátky chleba.
- 3Zprudka zapečeme v předehřáté troubě, až se sýr rozpouští.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.